File de somon pe grătar

Somonul este fără îndoială un peşte delicios, mai ales dacă îl pregăteşti "ca la carte" cum  spune un bucatar profesionist.

Ingrediente:

- 1 file de somon
- 1/3 ceaşcă sos de soia    
- 1/3 ceaşcă zahăr brun
- 1/3 ceaşcă apă
- 1/4 ceaşcă ulei de măsline sau floarea soarelui
- sare, piper, pudră de usturoi după gust

Preparare:

Asezonează fileul de somon cu piper, pudra de usturoi şi sare.
Într-un bol mic, amestecă sosul de soia, zahărul, apa şi uleiul, până când se topeşte zahărul.
Pune peştele într-o caserolă sigilabilă şi toarnă sosul peste el. Lasă-l la marinat la frigider cel puţin două ore.
Încinge grătarul şi unge grilajul cu puţin ulei.
Aşază apoi peştele pe grătar şi lasă-l 6 - 8 minute, până ce poate fi pătruns cu uşurinţă cu furculiţa. Aruncă sosul pentru marinat.


 Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...