Preparate Peste

Borş de peşte

 

Am prins la pescarie  2 somni gigantici si pe unul dintre ei l-am casapit si am preparat bors de peste si peste marinat. Pentru bors am folosit capul, coada si cateva bucatele de peste.

Alte ingrediente:

- 3 cani de bors pe care eu l-am dres cu smantana si patrunjel
- un ardei gras
- 2 cepe mijlocii sau o ceapa mare
- un morcov
- o radacina de patrunjel                         
- o bucata de telina
- un ou
- o legatura de leustean
- o canita pentru cafea cu orez

 
Tocam ardeiul si ceapa marunt si le calim cu putin ulei. Cand sunt aproape moi, turnam peste cca 1 litru de apa, apoi taiem bucatele zarzavaturile si le punem in apa. Cand supa de legume este aproape fiarta, punem borsul, orezul si bucatile de peste. Atentie, pestele fierbe foarte repede, la fel si orezul asa ca borsul este aproape gata. Potrivim de sare si vegeta, apoi adaugam leusteanul tocat marunt. La ultimul clocot se adauga oul batut ca pentru omleta.

Bors de peste       
Pofta buna  !     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...