Bors de peste

Peste proaspat

Timp de preparare1 ora si 30 minute    

Ingrediente:
1 kg. de peste (crap
salau etc.)
1 litru apa
1/2 l. bors
zarzavat de supa
1 buc. ceapa mare
1/2 ceasca de orez
sare
verdeata

Mod de preparare:

Se pune apa la fiert si cind clocoteste se adauga ceapa taiata marunt si zarzavatul taiat subtire. Dupa ce s-a fiert zarzavatul, se adauga orezul si cind acesta este fiert se adauga bucatile de peste. Dupa citeva clocote, se adauga borsul clocotit, turnind cite putin pina se potriveste de acru. Se adauga sare dupa gust si citeva frunze de leustean. Dupa citeva clocote se scot frunzele de leustean.
Cind se serveste, se adauga verdeata tocata

Pofta buna !


Ciorba de peste  pescareasca

Ingrediente:
1 ½ l apa
½ l bors
½ kg peste diferit(lin
somn
stiuca
calcan etc)
5-6 bucati crap
1 morcov
1 patrunjel
1 ceapa mare
sare
1 virf de cutit piper pisat  

Mod de preparare:

Bors pescaresc
Se taie zarzavatul marunt si se fierbe in apa. Cind este gata se strecoara, se pune zarzavatul si se adauga peste diferit, taiat marunt. Zeama cu bucatelele de peste fierte se strecoara in alta oala, iar pestele se trece prin sita, inlaturindu-se totodata si oasele. Se pune oala la foc si se adauga bucatile de crap, sarea si piperul. Dupa 15-20 minute cind pestele este fiert, se adauga borsul fiert separat si verdeata, lasind sa mai dea citeva clocote
Se poate servi calda sau rece

 Pofta buna !

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...