bet.webgarden.com Reţete culinare, Mancare-Carte de bucate: Fasole scazuta, cu ciolan afumat

Fasole scazuta, cu ciolan afumat

Ciolan cu  fasole

Ingrediente

Ciolan afumat
  • un ciolan afumat 
  • fasole uscata
Pentru fiert:
  • 500 g fasole uscata
  • un morcov mare
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • sare
  • o foaie de dafin
Separat:
Fasole uscata
  • 3 cepe
  • un morcov mare
  • 2-3 linguri cu bulion
  • putin cimbru
  • 2 foi de dafin   
  • sare/ delikat
  • piper
  • marar

Mod de preparare reteta Fasole scazuta, cu ciolan afumat

       Fasolea o spalam bine si o lasam in apa rece o ora, sa se umfle. Daca n u avem timp, o fierbem direct si aruncam apa de doua ori, pentru inlaturarea toxinelor.
      In oala sub presiune punem la fiert, 40 minute, fasolea alaturi de un morcov ras, o ceapa tocata, sare / delikat si o foaie de dafin
      Cand oprim focul asteptam sa scada presiunea in vas, deschidem capacul si luam cu o spumiera  cea mai mare parte din boabele de fasole fiarta, pe care le vom folosi la mancarica noastra.  Din restul de boabe si zeama putem face o supa de fasole ( mai ales daca mai fierbem in supa si cateva bucatele de ciolan afumat. 
      Separat, punem intr-o oala putin ulei, in care calim 3 cepe si-un morcov, tocate  sau date pe razatoare. Cand ceapa devine aurie adaugam bucati de ciolan afumat, pe care le rumenim putin, mestecand din cand in cand. Adaugam 3-4 polonice de supa in care a fiert fasolea, 2-3 linguri cu bulion, apoi boabele scurse, foi de dafin, piper, putin cimbru, sare/ delikat  si lasam sa mai fiarba pana scade zeama. Aceasta operatiune o putem executa in cuptor.  Oprim focul si presaram marar tocat marunt.
     Servim calda, cu ceva acru.
     Pofta mare!

Un comentariu:

  1. Vreeti sa spuneti amestecand nu mestecand... e o diferenta totusi...

    RăspundeţiȘtergere