Pulpa de rata cu conopida

Ingrediente :

8 pulpe de rata
200ml ulei
1 conopida mare
1 ceapa rosie mare
2 ardei grasi rosii
1 catel de usturoi 
300ml supa de pui(din cub concentrat)
1 lingurita rasa cimbru uscat ; sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Curata pulpele de tulee, parleste-le bine pe toate partile, apoi spala-le si scurge-le bine de apa. Cresteaza-le, cu un cutit bine ascutit, pe toate partile si prasarale cu sare si piper.Prajeste pulpele de rata in uleiul bine incins, la foc potrivit,cate 10 minute pe fiecare parte, apoi scoata-le pe un platou si pastreza-le la cald, acoperite cu un capac. Curata ceapa, spal-o si tai-o marunt. Conopida desfa-o in bucatele, spal-o si scurge-o bine de apa. Ardeiul gras curatat de cotoare si de seminte spala-l si tae-l in bucati mai mari(circa 2 cm). Pune toate acestea in tigaia in care ai prajit pulpele de rata si caleste-le la foc iute, circa 3-4 minute, amestecandu-le des. Pune intr-o tava mai adanca pulpele de rata, apoi peste acestea pune legumele calite, impreuna cu grasimea din tigae. Adauga supa de pui, presara pe deasupracimbrul si potriveste de sare si piper dupa gust. Pune tava in cuptorul incins si coace pulpele la foc potrivit, circa 30 minute. Cu 2-3 minute inainte de a scoate tava din cuptor, presara peste ingredientele din tava usturoiul tocat cat mai marunt. Serveste cate 2 pulpe de rata  la o portie, cu garnitura de conopida, bucatele de ardei si ceapa si stropeste-le cu sosul din tava.

Pulpe de rata cu conopida

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...