Ciolan afumat cu fasole

Fasole cu ciolan afumat

Ciolan afumat

Fasole boabe
Fasolea cu ciolan este un deliciu romanesc preparat in toate colturile tarii pe care toti romanii il iubesc, asa ca incercati si aceasta reteta gustoasa si delicioasa . Sper sa va placa este o reteta simpla, sai dam drumul......!
Ingredientele sunt pentru 16 portii.
Timpul de preparare este de 2ore:
  • 1 kilogram de fasole uscată (înmuiată peste noapte)
  • 1 ciolan afumat
  • 2 linguri de ulei
  • 3 foi de dafin
  • 1 ceapă albă mare
  • 2 morcovi
  • 1lingură boia de ardei
  • 1 linguriţă rasă de oregano
  • 1 linguriţă seminţe de coriandru măcinate
  • 1 linguriţă  de chimen
  • 3 linguri de pastă de tomate
  • 1 lingură de miere
  • sare şi piper
Preparare:
I.Fierbeţi ciolanul la foc mic spumind din când în când, până când carnea prinde a se desprinde de pe os. După ce carnea a fiert, scoateţi-o din zeama în care a fiert şi lăsaţi-o  să se răcească. Păstraţi zeama în care a fiert carnea.
II.În paralel cu ciolanul, fierbeţi fasolea în apă fără sare până când boabele sunt fierte pe jumătate.
III.Tocaţi ceapa şi tăiaţi morcovul rondele. Rumeniţi în ulei ceapa şi morcovul. Adăugaţi boia a de ardei şi lăsaţi-o să se rumenească foarte puţin. Atenţie să nu o ardeţi!
IV.Adăugaţi carnea de pe os, tăiată în bucărţi potrivit de mari, fasolea (fără apa în care a fiert) şi acoperiţi-o cu zeama în care a fiert carnea (fasolea trebuie să  aibă relativ aceeaşi temperatură cu lichidul). Adăugaţi pasta de tomate, lingura de miere, foile de dafin, coriandrul măcinat şi chimenul şi lăsaţi să fiarbă la foc mic până când toate ingredientele sunt fierte. Asezonaţi cu sare şi piper.

Fasolea cu ciolan se serveşte  cu o salata  murături.


Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...