Legume de toamna-Conopida

Conopida cu ciuperci

ciuperci
Ciuperci

Ingrediente:

1  conopida  
conopida, legume
Conopida
250 g ciuperci
100 g unt
100 g sunca
150 g cascaval ras 
2 galbenusuri ou
1/2 pahare lapte proaspat
1-3 doua linguri faina

Mod de preparare:

Conopida se fierbe intreaga in apa cu sare, dupa care se desface bucatele. Ciupercile se taie felii si se calesc intr-o lingura de unt. Sunca se tae cubulete. Se face un sos alb din 50g unt, faina si lapte.
Un vas termorezistent se unge cu putin unt, se aseaza buchetelele de conopida, se presara cu cascaval ras, apoi se aseaza un strat de ciuperci, se presara sare, bucatelele de unt si se toarna sosul alb in care s-au amestecat cuburile de sunca, cascaval ras si doua galbenusuri de ou. Se introduce vasul in cuptorul incins, iar cind se rumeneste compozitia e semna ca e gata .
conopida cu ciuperci

Pofta buna

Puteti servi  cu un pahar de vin alb.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...