Prajituri

Eclere cu crema de vanilie 

 Ingrediente aluat: 

3 oua, 170g zahar pudra, 6 linguri ulei, 3 linguri de lapte, un pliculet de praf de copt,putina sare, 500-550 g faina.

 Ingrediente  crema: 



 

500 ml lapte, 250g margarina,300g zahar pudra, 1 lamaie,4-6 linguri de faina.

Mod de preparare:

  Se amesteca faina impreuna cu praful de copt.Intr-un bol se amesteca cu mixerul (eu am folosit blender) laptele, zaharul si ouale, la sfarsit adaugandu-se uleiul lingura dupa lingura, nu tot odata. Se amesteca cu faina, precizez sa nu o puneti pe toata puneti intai cca. 400g apoi se amesteca cu mana.Se tot adauga faina pana cand nu se mai lipeste de mana. Dupa ce este gata pregatim o oala adanca sau un ceaun in care punem mai mult ulei (cca. 400ml). Cu aluatul obtinut formam niste bile de dimensiunea unei nuci sau mai mare dupa preferinta. Cand se incinge uleiul punem cateva bilute nu prea multe pentru ca acestea se vor umfla.Le rotim cu o spatula sa se prajeasca uniform. Dupa ce sunt prajite le punem intr-un castron pe fundul caruia am pus niste servetele de bucatarie ca sa absoarba uleiul.
eclere cu crema de vanilie


Crema: Se rade lamaia pe razatoarea mica.Se pune intreaga cantitate de lapte pe foc, la foc mic. Adaugam zaharul si margarina apoi amestecam pana se omogenizeaza. Apoi taiem lamaia in jumatate si o stoarcem intreaga peste compozitia formata (eu am pus o sita casa nu imi cada samburii in crema), adaugam jumatate din coaja de lamaie rasa. Amestecad incontinuu , adaugam lingurile de faina rand pe rand( eu am pus intai 4 linguri) apoi observam ca se ingroasa crema. Daca vrem ca crema sa fie mai tare punem mai multe linguri de faina. Crema este gata, se lasa la racit cca. 30 min si apoi se poate folosi.
Luam cate o biluta de aluat o taiem in doua, apoi scoatem putin aluat din miezul fiecarei jumatati. Se umplu jumatatile cu crema racita si se lipesc una pe cealalta. Daca vreti sa fie mai interesant, puteti topi niste ciocolata in baimaren si imuiati cate jumatate din biluta pe partea exterioara in ciocolata si lasati sa se intareasca. Astfel bilutele sunt gata se aseaza pe farfurie si se pudreaza cu zahar pudra
eclere

Pofta Buna!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...