Fileuri de somon

Somon cu orez si sos mediteraneean

Ingrediente:

Preparat pentru 2 persoane;
  • 2 buc Somon file sort. Deluxe
  • 65 g Orez italian sort. Deluxe
  • 6 buc Masline Kalamata Eridanous
  • dupa gust Patrunjel/Marar
  • 1 buc Ardei gras rosu
  • 2 linguri Mazare Chira
  • 1 buc Limes
  • 3 linguri Ulei de masline Primadonna
  • 1 lingura Caju Alesto
  • dupa gust Sare de mare Castello
  • dupa gust Piper negru macinat Mikado
Mod de preparare:
  orezul la fiert intr-o cratita cu apa care sa-l acopere bine, peste nivelul orezului cu 4 degete. Amestecati din cand in cand ca sa nu se lipeasca. Gustati-l pentru a vedea daca este facut: moale in exterior, dar mai tare in interior, adica al dente. Se poate fierbe si moale complet. Insa pentru al dente se fierbe 12 minute la foc mediu.
 Dupa ce a fiert, puneti-l intr-o cratita incinsa cu jumatate din ardeiul rosu taiat felii si mazarea. Amestecati totul 2-3 minute la foc mediu.
Puneti
Intre timp, intr-o tigaie incinsa puneti fileurile de somon si frigeti-le 5 minute pe fiecare parte (fileurile sa aiba 1-1,5 cm grosime). Se vor face bine in exterior si vor ramane suculente in interior.
 Sosul se prepara astfel: amestecati patrunjelul, zeama de lime, uleiul de masline, maslinele, alunele caju prajite si sfaramate, sare si piper.
 Serviti fileurile de somon peste orez, si deasupra turnati sosul.

 

Somon cu  sos mediteraneean

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...