Mancaruri de post

Tocanita de ciuperci

Ingrediente:

- 1 kg ciuperci;
- 1 pahar suc de rosii;
- 2 linguri faina;
- 2 cepe rosii;
- 1 legatura patrunjel;
- cateva foi de dafin;
- 1 lingurita boia dulce;
- 2 linguri ulei;
- sare si piper.
Curatam ciupercile , apoi le calim in putin ulei. Ceapa o taiem nu foarte marunt si o calim in uleiul din tigaie care a ramas in urma ciupercilor. Se adauga toate condimentele (mai putin faina si patrunjelul), se adauga o cana cu apa si se lasa sa dea in clocot. Se adauga si ciupercile si lasam cu capacul pus pe foc inca 10 minute.

Luam 2-3 linguri din sos si amestecam cu faina, apoi incorporam incet inapoi in oala si mai lasam la fiert inca 10 minute. Se serveste calda cu patrunjel deasupra, ca fel principal in zilele de post. 



 Pofta buna!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...