Tobă

Tobă de porc

 

Ingrediente:

  1. 1 cap de porc (fălcile, urechile şi limba)
  2. 1 kg șorici de porc
  3. 2 kg carne de porc cu grăsime
  4. 800 grame ficat
  5. 1/2 căpăţână de usturoi
  6. 3 foi de dafin
  7. 1 lingură mare de sare
  8. 2 cepe
  9. 1 lingură boabe de ienibahar
  10. 1 lingură rasă piper boabe
  11. 1 linguriţă rasă piper măcinat
  12. 1 linguriţă coriandru măcinat
  13. 1 stomac de porc bine spălat şi curăţat
  14. sare

Mod de Preparare:

  • Capul şi șoriciul se pârlesc bine.
  • Alegeţi carnea.
  • Spălaţi ficatul şi îndepărtaţi bila cu grijă să nu spargeţi fierea.
  • Puneţi bucăţile de carne din cap la foc în apă rece cât să le acopere cu 2 palme. Fierbeţi la foc mic, spumind des, timp de aproximativ 60 de minute.
  • După 60 de minute adăugaţi carnea, foile de dafin, ienibaharul, boabele de piper, ceapa spălată (cu tot cu coajă) şi 1 lingură mare de sare.
  • Fierbeţi încă 1 oră şi adăugaţi ficatul.
  • Lăsaţi să fiarbă ficatul şi opriţi focul.
  • Scoateţi carnea şi strecuraţi zeama.
  • După ce s-a răcit, desfaceţi carnea şi tăiaţi-o în bucăţi potrivite împreună cu ficatul şi şoriciul. Amestecaţi, gustaţi şi săraţi.
  • Luaţi o cană din zeama în care au fiert cărnurile. Restul păstraţi-o.
  • Amestecaţi zeama cu usturoi, ienibahar, coriandru pisat şi piper.
  • Coaseți stomacul, bine curătaţat, la un capăt.
  • Umpleţi stomacul de porc cu amestecul de cărnuri şi zeama aromată.
  • Coaseţi stomacul la celălalt capăt şi introduceţi-l în supa care au fiert cărnurile pentru încă 30-40 de minute.
  • Scoateţi toba şi lăsaţi-o la răcit între două funduri de lemn, cu o greutate deasupra, pentru a-i da formă și a scoate excesul de zeamă.
  • Toba se păstrează la rece ca atare sau se afumă în prealabil.
  • Toba se serveşte rece, pe platorile de aperitive. Cel mai bun însoţitor al său este muştarul şi/sau hreanul în oţet cu smântână.

Toba porc

Pofta Buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...