Tarta

 

Tarta cu broccoli

Ingrediente:

– 1 broccoli;
– 1 dovlecel;
– 2 catei usturoi;
– 400 ml smantana vegetala;
– 200 gr branza topita cu ardei;
– 1 rosie;
– 3 linguri ulei de floarea soarelui;
– 1 ceapa verde;
– 1 lingura amidon;
– 1 legatura marar verde si una de patrunjel verde;
– unt sau margarina pentru tava;
– sare si piper.
Blat:
– 100 ml vin alb sec;
– 80 ml ulei de masline;
– 300 gr faina;
– 1/2 lingurita sare.

 Mod de preparare :
Pregatim intai aluatul: amestecam vinul cu uleiul, sarea si faina si framantam pana obtinem un aluat omogen. Se inveleste aluatul in folie alimentara apoi se da la frigider pentru 15 minute.
Intre timp se taie bucati mici legumele.
Punem la incins uleiul de floarea soarelui, apoi calim usturoiul si ceapa verde. Dupa cateva minute adaugam restul de legume si smantana. Dupa 10 minute adaugam branza si amidonul, iar dupa 2-3 minute stingem focul.
Aluatul se intinde, apoi se pune intr-o tava unsa cu unt sau margarina. Punem umplutura in tava, apoi dam la cuptor, la 200 de grade C, timp de 40-50  de minute.
Se lasa la racit inainte de servire.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...