Inghetata

Inghetata cu fistic

 

 

Ingrediente:

– 150 gr fistic;
– 2 cesti lapte;
– 4 galbenusuri;
– 3/4 ceasca zahar;
– 1/2 lingurita esenta de vanilie sau migdale;
– 1 ceasca frisca lichida.

 

Mod de pregatire:

Fisticul se decojeste, apoi se macina fin 100 gr din acesta, impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar.
Punem pe foc laptele cu pudra de fistic astfel obtinuta si amestecam continuu.
Cand laptele incepe sa fiarba se ia de pe foc.
Separat se mixeaza galbenusurile cu restul de zahar si esenta aromata.
Crema de galbenusuri o turnam peste lapte, apoi punem laptele din nou la foc mic si amestecam continuu, pana ce totul se transforma intr-o crema moale.
Lasam crema la racit 2 ore.
Adaugam apoi restul de fistic maruntit si frisca lichida si mixam pana la omogenizare.
Dam totul la congelator, iar dupa cateva ore avem o inghetata sanatoasa de fistic.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...