Rulouri

Rulouri cu crema de vanilie

 

Ingrediente:

aluat pentru foietaj – 1 pachet 400g
oua – 1 ou pentru uns + 4 galbenusuri pt crema
faina – 3 linguri pline
zahar – 4 linguri
lapte – 350 ml
vanilie – Semintele de la o jumatate de pastaie
unt – 150 g
coaja rasa de lamaie – dupa gust

MOD DE PREPARARE:

Aluatul se lasa la dezghetat apoi se mai intinde putin cu ajutorul unui sucitor.
HashFlare Se taie fasii subtiri, care se ruleaza pe forma de rulou.
Se aseaza rulourile formate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor, la 180 de grade C, pentru 15 minute, pana devin aurii.
Intre timp pregatim crema de vanilie: amestecam galbenusurile cu zaharul, semintele de la vanilie, laptele si faina.
Punem amestecul pe foc si amestecam continuu pentru a nu forma cocoloase.
Cand crema incepe sa se ingroase se mai tine maxim 1 minut pe foc, amestecand rapid.
La final se adauga untul si coaja rasa de lamaie.
Lasam rulourile la racit, dupa care le putem umple cu crema de vanilie.
Servim cu zahar pudra pe deasupra.









Pofta buna!


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...